Sådan skaber du dit drømmekontor

Mange arbejdssteder tilbyder nu muligheden for at arbejde hjemmefra en gang imellem. Det giver ekstra fleksibilitet, så du kan passe de mange forskellige bolde, du har i hænderne. Du kan eksempelvis spare tid på transport, hvilket er rart, men hjemmearbejde er også smart, fordi du har mulighed for at være i din bolig, når du får besøg af en håndværker, eller dit barn er syg.

Ved du ikke, hvor du skal starte, når det handler om at designe et hjemmekontor? En god arbejdsplads kræver god indretning, så du finder her 5 tips, der hjælper dig med at skabe et pænt og praktisk hjemmekontor, som du kan trives i.

1. Vælg et hensigtsmæssigt sted

Selvom du arbejder hjemmefra, er det en fin idé at vælge et bestemt område i dit hjem, som bliver dedikeret til at arbejde i. Det hjælper dig med at skabe mere forskel mellem din arbejdstid og fritid, fordi du ikke bruger det samme sted til begge dele. Har du et ekstra rum, er det perfekt, men du kan også vælge et hjørne af stuen eller soveværelset, som du udelukkende bruger til at håndtere dine arbejdsopgaver.

2. Prioritér ergonomiske løsninger

Du har kun en krop, så det er vigtigt, at du passer godt på den. Har du et stillesiddende job, hvor du bruger computeren meget, bør du overveje at anskaffe dig udstyr såsom et hæve-/sænkeskrivebord, en komfortabel stol og et ergonomisk tastatur. På den måde kan du mindske mængden af belastning, som du udsætter din krop for og dermed reducere risikoen for at få en arbejdsskade. Du vil sætte pris på det i fremtiden.

3. Inkludér rigelig belysning

Du har brug for at se, hvad du laver. Derfor er det smart at inkludere praktisk belysning, der giver tilstrækkeligt lys i dit kontor. Går du efter kvalitetslamper med et lækkert design, bør du gå på opdagelse i de mange Dyberg Larsen-lampetilbud. Dette belysningsbrand byder på et væld af stilfulde lampedesigns, der passer ind i alle hjem. Dertil går Dyberg Larsen ikke på kompromis med kvaliteten, så hos dem kan du være sikker på at finde flotte og funktionelle lamper, der er lavet til at holde til en del.

4. Sørg for god opbevaringsplads

Vores omgivelser påvirker humøret, så det er praktisk at have et kontor med rigelig opbevaring, så du ikke behøver at forholde dig til, at der er dokumenter, kuglepenne og bøger alle vegne. Du kan med fordel anskaffe dig et skrivebord med skuffer, så du kan have vigtige genstande lige ved hånden, når du arbejder. Har du flere ting, du gerne vil organisere, kan du også bruge en reol. Udover at give dig mere opbevaringsplads kan du også vise finurlige nipsting og billeder frem i din reol.

5. Gør dit hjemmekontor personligt

Det skal være rart at være i dit kontor, så hold dig ikke tilbage fra at vise din personlighed frem i indretningen. Er du vild med friske farver, kan du vælge møbler i spændende nuancer eller male en af væggene i en pangfarve. Du kan også inkludere interessant kunst såsom indrammede plakater eller keramik, som du selv har malet. Kun fantasien sætter grænser.