Sådan skaber du den rette atmosfære på dit hjemmekontor

Et hjemmekontor er helt uundværligt, hvis du arbejder hjemmefra flere dage om ugen. Finder du det svært at koncentrere dig, selvom du befinder dig på dit hjemmekontor? Så kan du foretage et par simple justeringer, som kan være med til at skabe den helt rette atmosfære, der bidrager til øget effektivitet og produktivitet.

 

Montér spotlys i loftet

Det er vigtigt, at der er skarp belysning på dit hjemmekontor. Lyset skal ligeledes være jævnt fordelt i hele rummet, om end der naturligvis bør være skarpest lys dér, hvor dit skrivebord er placeret.

 

Du kan med fordel montere led indbygningsspot ovenover dit skrivebord, således at du til hver en tid er sikret godt lys, når du skal arbejde. Optimal belysning hjælper dig nemlig med at opretholde din koncentration, så du kan være effektiv i længere tid ad gangen.

 

Hold dit kontor frit for rod

Rod hører ingen vegne hjemme på dit hjemmekontor. Årsagen er såre simpel: Rod forstyrrer din hjerne, og du vil automatisk begynde at tænke på, at du skal huske at smide papiret i skraldespanden samt samle kuglepennen op fra gulvet. Det er desuden mindst lige så vigtigt, at dit hjemmekontor er rent.

 

Rod og mangel på rengøring kan forringe din koncentrationsevne samt dit effektivitetsniveau, fordi det får dig til at tænke på alt andet end det, du egentlig skal. Inden du sætter dig godt til rette for at arbejde, bør du derfor sikre dig, at dine omgivelser er rydelige og rene, så du kan arbejde uforstyrret.

 

Motiverende citater kan holde dig kørende

På rigtig mange hjemmekontorer finder du motiverende plakater og citater, der pryder væggene – og det er med god grund. For disse inspirerende og motiverende billeder kan være med til at holde dig kørende og samtidig give dig masser af gode grunde til, hvorfor du skal fortsætte med at arbejde.