Essentielle midler til hjemmekontoret

I 2020 og 2021 fik mange under Covid-19 pandemien øjnene op for vigtigheden af et hjemmekontor. Hjemmet kan være et behageligt sted at arbejde, men det kan få sine ulemper, hvis du ikke har de rigtige midler.

Fra kontorborde til et ordentligt tastatur – her kan du læse om nogle af de mest essentielle ting, du skal have på dit hjemmekontor, for at få en ordentlig arbejdsdag. De forkerte ting kan give smerte i kroppen, og du skal kunne arbejde lige så godt hjemme som på kontoret.

En god kontorstol

Hvis du sidder meget ned og arbejder, så skal du have en god kontorstol. Der findes mange forskellige typer stole, du kan have ved skrivebordet, men en god kontorstol bør være støttende, og helst ergonomisk.

Kontorstole kan blive dyre, men det er en god investering. Med en dårlig kontorstol risikerer du nemlig smerter i ryg og lænd.

Et alternativ til en kontorstol kan være en gamingstol. Gamingstole er designede til folk, der sidder i dem i timevis af gangen, og derfor giver de fleste dig en ordentlig støtte. Desuden er de lavet af gode, hårdføre materialer, så stolen holder længere.

Et ordentligt skrivebord

Et skrivebord er ikke bare et skrivebord, og sidder du ofte hjemme og arbejder, kan det være nødvendigt at opgradere. Du behøver ikke et hæve-sænke-bord, for at kunne arbejde hjemmefra, men du skal have ét, der giver dig nok plads og har en god højde.

Ideelt set vil dit skrivebord være justerbart, så du enten manuelt eller automatisk kan ændre på højden af det. Men du kan også have et tvedelt skrivebord, der giver dig mulighed for indimellem at stå op og arbejde.

Kan du ikke justere dit skrivebord, så sørg i det mindste for, at det har den korrekte højde til dig.

Den korrekte teknologi

Et tastatur er ikke bare et tastatur, og en mus er ikke bare en mus. Det rigtige tilbehør til din arbejdsplads er essentielt, og du kan få skader i armene, hvis du sidder dårligt.

Et tvedelt eller ergonomisk tastatur kan være dyrt, men det er at foretrække over timer hos fysioterapeuten og smerter i mange år frem. På samme måde er en simpel computerskærm god, men ikke så god som én, der lader dig se helt klart.

En ordentlig skærmstørrelse skåner dig for trætte øjne og et manglende overskud. Hvis du arbejder hjemmefra, så få en større skærm til hjemmekontoret.