Hvilken overfladebehandling skal dit sildebensparketgulv have?

Et sildebensparketgulv giver noget helt særligt til et rum. Det er et kunstværk i sig selv og giver derfor utrolig meget liv til et rum. Sildebensparket er klassisk, tidløst og går derfor aldrig af mode. Det er derfor også et gulv du vil blive glad for i mange, mange år. Gulvet findes i uendelig mange farver og mønstre, så det er næsten umuligt ikke at finde ét, der falder i din smag. For at gulvet skal holdes pænt i mange år og blive mere slidstærkt skal det helst overfladebehandles med enten lak eller olie. Hvilken overfladebehandling du vil have, er helt op til dig. Her kommer lidt information om de to overfladebehandlinger:

Overfladebehandling med olie
En overfladebehandling med olie beskytter gulvet med pletter, snavs og mærker – ligesom lak gør. Med en overfladebehandling med olie får du et utroligt flot og naturligt gulv. Med olie får gulvet et meget mere naturligt udseende, samtidig med at det lader træet ånde. Med denne overfladebehandling får du et mere mat gulv.

Overfladebehandling med lak
En overfladebehandling med lak beskytter gulvet med mærker, samt snavs og pletter – ligesom olie gør. Med en overfladebehandling med lak får du et utroligt flot og glansfuldt gulv. Med lak får gulvet en utrolig flot glans, som mange godt kan lide. Et lakeret gulv holder generelt længere end et olieret gulv.

Lige meget om du har overfladebehandlet med olie eller lak, forhindrer behandlingen vand i at trænge ned i træet. Derfor kan sildebensparket også være det gennemgående gulv i din bolig.

Har du valgt olie eller lak, så kommer der et tidspunkt, hvor overfladen på dit sildebensparketgulv skal slibes ned. Hverken olien eller lakken kan beskytte gulvet mod snavs, pletter og mærker for evigt. Det skal dog nævnes, at med den rigtige rengøring og oliepleje af gulvet, kan slibningen af gulvet udskydes i lang, lang tid.