Guide: affaldssorteringssystem til hjemmet

Går du op i at sortere dit skrald? Betyder det samtidig meget for dig at have et stilrent hjem? Det kan virke uoverskueligt at sortere sit affald, men i dag fås der adskillige affalds sorterings muligheder, der gør det enkelt for dig. Måske du ikke vidste det, men det anbefales, at du sorterer dit affald ud fra ni følgende affaldstyper; madaffald, restaffald, papir, pap, glas, metal, plast, mad-& drikke kartoner og farligt affald.

Funktionel og smart affaldssortering til dit hjem

Mange forbinder affaldssortering med skraldespande, som et knap så kønt element i hjemmet, der oftest gemmes væk, typisk under vasken eller i bryggersskabet. Der er i højere grad kommet fokus på miljøet og vigtigheden af at sortere sit affald. I takt med dette, er der sket en stor udvikling, der giver dig flere indretningsmuligheder. De mange affalds sorterings muligheder fås nemlig i stilrene designs, hvor der samtidig er fokus på funktionaliteten. Der findes både affaldssortering som vægophæng, der ligner en lukket reol. De er æstetisk pæne i boligen og fås endda i forskellige matte farver og nuancer, så de passer til lige nøjagtigt dit hjems indretning. Farverne kan også kombineres. En smart løsning til dig, som ikke har den store skabsplads. Der findes også det klassiske affaldssystem, der består af et par skraldespande, som kræver, at du har et mere rummeligt underskab.

Derfor er vigtigt, at du sorterer dit affald

Affaldssortering er gavnligt for miljøet og ved ikke, at sortere dit affald, risikerer værdifulde materialer, der kunne genanvendes at gå tabt. Når materiale genanvendes skånes miljøet for udledning af CO2 og partikler, der forekommer ved forbrændinger af affald. Ved at sortere dit skrald kan materialerne fra dit skrald genanvendes, og dermed bruges til lave nye produkter.

Disse faktorer kan være en motivation for dig til at affaldssortere. Netop de mange affalds sorterings muligheder gør det nemmere og mere overskueligt for dig.