Gør det nemmere for dine ældre medmennesker at klare sig selv i hjemmet

Efterhånden som vi bliver ældre, efterhånden får vi også mere og mere brug for hjælp til at klare os selv igen. På det her tidspunkt i livet er vi dog også så vant til at klare os selv, at det kan være svært at indse. I begyndelsen kan det derfor være en god ide at hjælpe dine ældre medmennesker på en måde, hvor de ikke oplever, at du hjælper dem på samme måde.

Hvis du vil blive klogere på, hvordan du hjælper dine ældre medmennesker til at klare sig selv i hjemmet, så kan du læse mere lige her, hvor du får nogle tips og tricks.

Gør dem mobile i hjemmet

Noget, der gør det utroligt svært at klare sig selv i hjemmet er, hvis du har svært ved at bevæge dig rundt. Det kan være rundt på de store arealer, men det kan også være op ad trappen.

På de store, flade arealer er en stok eller en rollator helt genial. Her giver det mening at give lidt plads rundt omkring i huset, hvor det er muligt, men ellers er de fleste modeller faktisk nemme nok at have med sig rundt. De er også ideelle udenfor huset.

Til at bevæge sig op ad trappen kan du få en trappelift til dit hjem. Det er en stol, der sættes på en skinne på trappen, og så tager den dig med op på den måde. Det er utroligt smart, og det gør det muligt for dine ældre medmennesker at blive boende i deres hjem, også selvom de har en 1. sal, som de gerne skal tilgå.

Hold dem i gang

Det er vigtigt for ældre mennesker at holde sig i gang. Det kan være alt fra en masse gåture eller cykelture, en tur i haven og faktisk også en lille smule fitness eventuelt ved en fysioterapeut.

At passe haven og gå til fysioterapeut er selvfølgelig noget, som de ældre selv skal have lyst til, og det er ikke noget, som du kan hjælpe til med som sådan.

Du kan til gengæld godt invitere dem med ud og gå eller cykle en tur engang om ugen, så du er sikker på, at de får bevæget sig her. Det er ikke et tilbud, der virker invaderende, men blot et tilbud om en tur sammen, hvor I kan hygge jer.