Undgå at brug for mange penge på tøjvask!

Når det kommer til tøjvask, så findes der hovedsageligt to valgmuligheder. Enten vasker man på offentligt ejede steder såsom en fælles vaskekælder eller på et vaskeri, eller også vælger man at investere i sin egen vaskemaskine og tørretumbler.

Mens det allerførste traditionelt er en ordning, der betales gennem husleje, så er der stadig mange fordele ved at vælge den allersidste. Her skal man netop ikke forlade boligen på noget tidspunkt for at få vasket sit tøj, og maskinerne vil konstant stå klar til, når du har overskuddet, tiden og energien til at sætte en vask over fremfor det klassiske tavle system eller værre endnu ønsket og håbet om, at der er maskiner ledige nede på vaskeriet.

Hvad betaler sig bedst?

Spørgsmålet om hvad der bedst kan betale sig, kommer jo så op, og skønt den hurtige matematiker vil sige, at det er vaskekælderen, der går over huslejen, så er det vigtigt at huske den gamle talemåde; tid er penge.

Tiden man bruger på at rende frem og tilbage, kombineret med de kræfter og ressourcer der bruges ligeledes på at slæbe og lignende, er tid man lige såvel kunne bruge på andre ting inde i hjemmet. Ved begge af de tilfælde, hvor man forlader sin bolig, vil man også være bundet til at holde øje med tiden, for der vil være nogle, der skal bruge maskinerne efter dig.

Dette er et mas, der kræver mere, og derfra vil man kunne se, at investering i sine egne maskiner vil være billigst i forhold til tid og ressourcer.

Gør det billigt

Dernæst kommer så hvordan man ved, at ens investering ikke går hen og suger pengene ud af lommen på en. Her er det så, at du skal kigge efter en billige tørretumbler og vaskemaskine, og der handler det ikke kun om købspris, det handler mere om forbrugspris.

Fordi hvad det koster i el og vand at have disse maskiner, kan hurtigt vise en forskel i prisen. Muligvis betaler du et trecifret beløb for en maskine, men så bruger den også alt, hvad den kan, så elregningen ligner noget, der er løgn ved ankomst, hvorimod hvis du havde betalt et firecifret beløb – hvilket stadig kan være en god og billig pris – men hvor den bruger energien bedre, jamen så vil elregningen ikke være skræmmende, når den kommer.