Fremvis din egen bolig og spar mange penge

En ejendomsmægler er, på mange punkter, selvfølgelig uundværlig når du skal sælge din bolig.
Der skal både tages billeder, markedsføres, laves diverse rapporter osv. Men noget af det vigtigste arbejde ligger i at vise din bolig frem, for det er faktisk ved selve fremvisningen at mange købere tager den endelige beslutning, og hvorfor ikke spare penge og selv stå for den del af opgaven.

Hvor meget kan jeg spare på at fremvise min bolig selv?

Der er selvfølgelig forskel på priserne hos de forskellige ejendomsmæglere, og du får sjældent en fast pris pr. fremvisning.
I stedet giver ejendomsmægleren dig en fast pris på salg af din bolig, hvori han regner med at der vil ligge x antal fremvisninger.
Hvis du selv står for fremvisningerne og sælger din bolig, vil du dog typisk kunne spare ca. 30% af ejendomsmægler salæret. Det kan dog variere.
Læs mere her, hvis du vil vide hvordan du sparer penge på selv at fremvise din bolig.

Fremvisningen er vigtig

Det er vigtigt at fremvisningen af dit hus er succesfuld, for selv om både pris og beliggenhed er afgørende for om huset er af interesse i første omgang, så beslutter mange købere sig spontant for at sige ja eller nej, når de står i huset.
Oplever de huset som imødekommende til deres ønsker og behov, hyggeligt og med muligheder, så vil mange være tilbøjelige til at sige ja selvom det måske koster lidt mere end de havde regnet med, eller ikke helt ligger der hvor de ønsker det.
Det er selvfølgelig dig der kender din bolig allerbedst, og derfor er det også dig der er i stand til at give den bedste fremvisning.

Sådan får du succes med fremvisningen

Selvom en fremvisning godt kan tage lidt tid, så danner køber sig et indtryk på meget få sekunder, og her er det især førstehåndsindtrykket der tæller.
Derfor skal der selvfølgelig være ryddet op og gjort rent, især på badeværelset og i køkkenet, men også udenfor. 

Duften i dit hjem er også vigtig, så sørg for at lufte ud, eller hav evt. nybagte boller klar, det skaber en skøn duft i hele hjemmet. 

Sørg for at der er god belysning i hjemmet, også selv om det er dag. Tænd evt. stearinlys rundt omkring for at skabe ekstra hygge.
Små ting kan gøre en kæmpe forskel, sæt friske blomster i vinduerne eller på bordene, og stil en indbydende slikskål frem så det ser lidt lækkert ud.
Fremhæv boligens gode sider, og sørg for at svare på de evt. køberes spørgsmål, men giv ikke for mange informationer.