Stand Up Paddling for hele familien

SUP eller Stand Up Paddling bliver mere og mere populært og er en fantastisk måde at være sammen med familien på. SUP giver motion, ro i sjælen og er en fantastisk måde at opleve verden på fra vandsiden. Læs med her og bliv klogere.

Hvad er SUP?

SUP eller Stand Up Paddling er en slags surfing, hvor du står på et surfbræt også kaldet SUP board eller et paddleboard og padler med en form for åre. Stand Up Paddling er ikke et nyt fænomen, som man ellers skulle tro. Faktisk har sportsgrenen rødder fra den hawaiianske kultur og er en ældre form for surfing, som opstod i 1960’erne. Når surferne stod på deres board og padlede, kunne de stå i længere tid på de lange, flade bølger. I 00’erne blev sporten populær også uden for surferkulturen og bredte sig med lynets hast først i USA og sidenhen til Danmark. Det gode ved SUP eller Stand Up Paddling er, at det ikke kræver adgang til vand med store surf bølger, men kan udføres alle steder med roligt vand. For eksempel i havnebassiner, på kanaler, i fjorde, åer, søer med mere. Derfor er SUP blevet en populær motionsform i Danmark. Her er adgang til vand, det er supernemt at lære og hele familien kan være med.

SUP board, paddle og våddragt

Du skal bruge et SUP board, en paddle og en våddragt, hvis du ikke nøjes med at Stand Up Paddle i sommermånederne. Du kan leje det meste udstyr hos de traditionelle surfbræt-udlejere. Du kan som regel også låne udstyr i din lokale roklub, hvis du er medlem. Her kan du også ofte få en introduktion og et kursus i SUP. Du kan naturligvis også købe dit eget sup board. Når du skal ud for at købe dit første SUP board, er det vigtigt, at du ved, hvordan du vil bruge det. Der kan nemlig være forskel på, om du skal bruge dit nye SUP board til SUP Flatwater, hvor du står op og padler i rolige vande, til yoga eller til SUP Surfing, som foregår i brydende bølger. Det har også betydning for dit nye board, om det skal bruges af børn eller voksne, ligesom det kan have en betydning, om du er begynder eller øvet. Eksempelvis er det oppustelige paddleboard Global 10’6 SUP board et godt begynderboard. Det er udviklet til danske vejrforhold og er forholdsvist prisbilligt.