Sådan indretter du med børn i hjemmet

pc

Hjemmet er der, hvor man skal kunne slappe af og være sig selv, og det gælder alle medlemmer af husholdningen. Hvis man har børn, og de er i forskellige aldre, kan det godt være lidt udfordrende at efterkomme alle behov. Men det er ikke umuligt; man skal bare lige indrette hjemmet rigtigt.

Familielivet

Familielivet kommer med mange udfordringer og med endnu flere glæder. En af udfordringerne handler om hjemmets indretning. Hvis man har børn, kan det ses på ens hjem; det kommer man ikke udenom. Hjemmet skal være behageligt at være i for alle, så selvfølgelig vil der til tider ligge legetøj i stuen og børnetøj på gulvet. Det er faktisk med til at give hjemmet charme og gøre det en smule hyggeligere. Men hvis du gerne vil have mere elegance i dit hjem, er der selvfølgelig også mulighed for det.

Små børn

Når man har små børn, vil børnene typisk være med en overalt i hjemmet. De kan nemlig godt lide at være i hælene på deres forældre, og de finder tryghed i dit selskab. Dog betyder det, at flere dele af hjemmet skal børnesikres. Det kan for eksempel være bestemte skabe, der indeholder ting, som de ikke må få de små fingre i, såsom rengøringsmidler og lignende. Derudover kan det også være en god idé med små opbevaringskasser til legetøj rundt omkring i huset, så man nemt og hurtigt kan rydde op.

familie

Større børn

De større børn har ikke et lige så stort behov for konstant at være sammen med forældrene. De kan rydde op efter dem selv, og de ved efterhånden, hvad de ikke skal røre ved i skabene. Leg og skole fylder begge dele i denne alder, så det kan være en god idé med rigelig gulvplads til leg samt et sted, hvor de kan sidde og lave lektier. De kan eventuelt få et skrivebord på deres eget værelse, eller de kan sidde ved spisebordet. Der skal være plads til både papirer, penalhuse og bøger.

Teenagere

I denne alder er legetøjet gemt væk, men det betyder ikke, at opbevaringskasserne også skal gemmes væk. De kan nemlig være rare at have på teenagerens værelse som en form for vasketøjskurv, så teenageren kan smide sit tøj deri i stedet for på gulvet. Skole begynder at fylde mere nu, og der vil være mere krævende lektier og afleveringer. Derfor kan det være en god idé at få en printer til hjemmet, så din teenager nemt kan printe sit skolearbejde ud. Hvis I har et kontor i hjemmet, kan printeren eventuelt stå derinde sammen med det rette printerpatroner. På den måde skal din teenager ikke bøvle med at stå i kø til printeren på skolen.

Det gode liv

Det er ikke altid nemt at være forælder, men der er heldigvis mange flere gode stunder end dårlige. Med børn er man garanteret hygge og smil hver dag, og det skal man nyde. De vokser hurtigt op, så det gælder om at få det bedste ud af det, imens I alle stadig bor under samme tag.