Sikkerheden har ændret sig

Mange ting har ændret sig, siden man i 1900-tallet opførte bygninger. Man var ikke på samme måde bevidst om det sundhedsmæssige aspekt. Dette er man blevet klogere på den dag i dag, hvor man har fundet ud af, at mange ældre bygninger faktisk indeholder det giftige PCB. Derfor bør man indtænke en PCB forsegler, når man vedligeholder ejendommen.

Man er sikret i en ny ejendom

Det kan virke som den dyre løsning at investere i et nyere byggeri, men hvis man tænker fremtidsrettet og på egen sundhed, kan det klart være en fordel. Netop fordi man ved sådan et køb er forsikret om, at det, man hver dag skal færdes i, er nogle rammer, der ikke kommer til at koste en skade på helbredet. Man har efterhånden fundet ud af, hvor stor en procentdel, der er ramt af det giftige stof PCB, og derfor er der også stor chance for, at den ældre bolig, man er den heldige ejer af, kan være ramt at samme skadelige stof. Hvis man ikke undersøger sagen, er det ikke noget, man kan mærke her og nu, det ophobes i kroppen og er både skadeligt for miljø og mennesker. PCB har vist sig at være et af verdens farligste miljøgifte, påvirker forplantningen, immunsystemet og nervesystemet og går under kategorien for stærke kræftfremkaldende stoffer.

Højere krav under corona

Inden for de sidste år er der kommet et stort fokus på helbred og sundhed. Hvor man førhen ikke havde øjnene rettet på samme måde, når man gik i gang med diverse bygningsprojekter, har man det i den grad nu. Man har fundet ud af, at det, mange mennesker har levet i, har vist sig at have effekt på den lange bane. Især i disse coronatider, har folk opholdt sig mere i hjemmet. Derfor har det været ekstra vigtigt, at man ikke blev syg af at være i eget hjem. Helt generelt har gamle bygninger haft svært ved at kapere situationen, og man ser også, hvordan fx skimmelsvamp har været en stigende tendens, netop fordi bygningen stiller højere krav, jo mere man opholder sig i den – b.la ift udluftning osv. Der er flere områder – bygningsmæssigt – hvor man kan blive syg, hvis man ikke er opmærksom på eventuelle laster.

Forsegling sikrer indeluften

Da man fandt ud af det omfattende indhold af PCB i ældre bygninger, måtte man finde en metode, så man kunne undgå at rive alle ejendomme ned. Man har fundet ud af, at ved at forsegle kan man sikre indeluften i bygningen, så man undgår de skadelige gasser. Mange boligforeninger vælger dermed forsegling som en inkluderet del af vedligeholdelse, så man undgår at det ophober sig. Dette gør også den nye beboer sikker i at bo i bygningen.