Sådan vedligeholder du dit tag

Har du et tag med tagrender, og sørger du for at give dit tag samme opmærksomhed, som huset og haven også får? Sikkert ikke – desværre er det nemlig de færreste, der med jævne mellemrum giver sit tag en grundig tur, hvor alle alger, mos og blade bliver fjernet, og hvor tagrenderne bliver tømt og rengjort. Det er alt sammen vigtigt at gøre et par gange om året, særligt fordi der i tagrenderne nemt kan samle sig en masse blade, jord og mos. Læs mere her, og få et par tips til vedligeholdelse af dit tag.

Rens dine tagrender

Hvis der går for lang tid imellem at dine tagrender bliver renset, kan du opleve at vandet ikke ledes væk fra tagrenderne, og med tiden vil de flyde over. For at undgå det, bør du rense dine tagrender minimum én gang hvert halve år, men gerne flere gange, især hvis du døjer meget med mos, eller hvis det har stormet meget. Brug hænderne, en børste eller en lille skovl til at få blade og mos væk fra tagrenderne. Når den er renset, bør den spules med vand.

Skift af tagrender

De fleste tagrender holder i mange år, men på et tidspunkt vil du højst sandsynligt blive nødt til at skifte dem ud. Plastictagrender holder mellem 15 og 25 år, imens ståltagrender og kobbertagrender holder op imod 30 eller 35 år. Det er værd at have med i overvejelserne, når du skal skifte dine tagrender. Virksomheden Profil Tech tilbyder komplette tagrendeløsninger, herunder grenrør, endeluk til tagrender i forskellige størrelser samt rørholdere. Når du skal skifte dine tagrender, og især når de nye skal sættes op, er det måske en god idé at få noget hjælp fra en professionel, der har prøvet det mange gange før. Så er du nemlig sikker på, at resultatet bliver flot og gennemarbejdet.