Er din grund særligt modtagelig overfor regnvand? Så læs med her

De fleste mennesker har opdaget, hvordan klimaforandringerne indtil videre har påvirket det danske nedbør. Når det regner, så regner det meget. Og det kan være hårdt for jorden på din grund samt for de danske kloaksystemer. Derfor kan det være en god ide, hvis du ejer en grund, der er særligt modtagelig overfor det øgede nedbør, at undersøge diverse LAR-løsninger.

Hvad er en LAR-løsning?

Før man kan undersøge de forskellige løsninger, er det vigtigt at forstå, hvad de egentlige overordnet dækker over. LAR står for Lokal Afledning af Regnvand og er en samlet betegnelse for måderne, hvorpå man kan aflede eller forsinke regnvand fra at komme ind i vores kloaksystemer, der i forvejen er ganske pressede. En LAR-løsning er desuden en mere bæredygtig måde at håndtere sit regnvand på, da man herigennem ikke behøver en udbyggelse af kloakken.

Hvad er et regnbed?

En af de mest typiske former for LAR-løsninger er regnbedet. Regnbedet er en form for uddybning i din have, der har til formål at opsamle regnvandet fra taget. I bedet dyrkes ofte diverse planter, hvilket også er med til at skabe en bedre biodiversitet samt økosystem i din have. Dog er det vigtigt at du ikke går i gang med udgravningen til dit regnbed, inden du har fået direkte tilladelse fra kommunen.

Hvad er en faskine?

En faskine er, modsat regnbedet, noget der foregår under jorden og ude af syne. Dette er en form for hulrum i jorden under din have, hvor det så er meningen at vandet skal samle sig efter et regnskyl. De mest typiske måder at opbygge dette hulrum er ved hjælp af sten eller plastikmaterialer. Når vandet er sivet ned i hulrummet, skal det så langsomt arbejde sig imod undergrunden og blive en del af grundvandet, hvormed det altså ikke belaster kloaksystemerne.