Sådan undgår du flyttestresset

Det er én af de mest stressfyldte oplevelser, man kan få. Dét at flytte kan være utroligt stressende, ligesom bryllupsforberedelser, skilsmisse eller arbejdsskift kan være, så herunder findes et par gode tips til at gøre flytte processen så problemfri som muligt. Det drejer sig om at forvandle dit stress og nervøsitet til noget konstruktivt såsom organisering og beslutningstagning.

Lav en flyttekalender

Der er så mange ting, der skal falde på plads, når man flytter. Så få tingene skrevet ned og sat i en kalender, så du kan se hvad der skal gøres og til hvornår. Det giver dig en struktur at følge, så du ved du når det hele i tide. Og vær realistisk. Det kan sagtens tage længere end man lige planlægger hvis man f.eks. skal igennem alt der ligger på loftet.

Hold dig rolig

Det hjælper ikke at gå i total panik eller at ligge søvnløs med et kæmpe angstanfald midt om natten.  Der er vigtige beslutninger at tage, og det anbefales ikke at foretage vigtige beslutninger når man er stresset. Så husk at passe på dig selv. Det er helt ok at tage en løbetur eller et karbad, så du kan få slappet af.

Søg professionel hjælp

Hvis du simpelthen ikke kan overskue det hele, kan du sagtens få professionelle flyttemænd ind til at hjælpe med pakningen. Akkurat som når du selvfølgelig også benytter en boligadvokat når du køber hus. En god boligadvokat er guld værd. Se her for boligadvokat Viborg. Det er helt i orden at få professionelle fagfolk ind, som foretager denne slags arbejde dagligt. Og det vil selvfølgelig nedsætte dit stressniveau, hvis du ved der er check på alt det legale og det praktiske.

Få ryddet helt op

Når man skal flytte, så opdager man pludseligt hvor meget man rent faktisk har at flytte og få pakket sammen. Og dette er en fantastisk mulighed for endeligt at få smidt de ting væk, du faktisk slet ikke vil slæbe med til det nye hus, og få bortskaffet gamle møbler, bøger og andre ting som ikke tjener deres formål mere. Og det letter både fysisk men også psykisk at komme helt i bund i tingene. Husk at du sagtens kan starte med alt det der ligger på loftet eller står i skuret. Her drejer det sig jo om ting du ikke benytter dagligt, så du skal få dem pakket først.