Hvilken el-aftale skal du vælge?

Udgifter i hverdagen fylder meget for mange. Valutaværdien svinger en gang i mellem, hvilket betyder at priserne på varer, ydelser og fornøjelser stiger eller falder lidt en gang i mellem. Det kan for mange føles usikkert med svingende priser, og mange har sikkert følt usikkerhed i forbindelse med elpriserne. Derfor kan du i denne guide læse dig nærmere på, hvorfor du måske skal vælge en el-aftale frem for en anden.

Variabel pris

Mange elselskaber tilbyder to forskellige el-aftaler, nemlig el til variabel pris eller til fast pris. I denne første sektion vil der blive gennemgået fordele og ulemper ved variabel pris.

Læs mere om billig el på dette link, hvis du er mere nysgerrig efter denne guide.

Elpriserne stiger efter udbud og efterspørgsel. Med en variabel el-aftale kan du justere dit strømforbrug alt efter, hvornår elpriserne er billigst og mindske forbrug, når elpriserne er høje. Du har altså selv en indflydelse på din elregning.

Ulempen ved variabel el-aftale er, at nogle gange er priserne på el generelt ret høje, så uanset hvornår du bruger strøm, kan det være dyrt, og nogle gange står vi i situationer, hvor vi har brug for at anvende strøm.

Fast pris

Hos mange elselskaber kan du også få en fast pris på el. Dette betyder, at du betaler en fast pris for el om måneden eller per kvartal uanset, hvor meget elpriserne svinger. En ulempe ved fast el-aftale er, at du måske går glip af de rigtig billige elpriser, når de forekommer, men på den anden side har du mulighed for spare meget, når elpriserne er høje. Dette kan også være en god løsning til dig, som kan lide at have styr på et budget, og som synes det kan være svært at lægge penge til side hver måned, når du ikke ved, hvordan elregningen kommer til at se ud.