Gør terrassen klar til de mange sommeraftener

Inden sommeren gør sit indtog, er det en fordel at gøre terrassen klar til de lange og solrige dage udenfor. Der findes nemlig ikke noget så skønt som en aften udenfor på terrassen. Men hvordan gør du din terrasse klar til de mange sommeraftener? 

Sådan gør du en træterrasse klar

Hvis du har en træterrasse, bør du starte med at fjerne alle de ting, der er på terrassen. Efterfølgende skal du gøre den ren med hjælp fra en kost og noget vand. Når du har rengjort terrassen, kan du undersøge, om der er råd i enkelte brædder. Er det tilfældet, skal de skiftes.

Du bør ligeledes tjekke, om alle skruer og søm er, som de skal være. Hvis din terrasse er ramt af algevækst, kan du gøre brug af et miljøgodkendt algemiddel. Efter at du har gennemgået din træterrasse, kan du give den en overfladebehandling. Du kan enten bruge olie eller træbeskyttelse.

Sådan gør du en terrasse med terrassefliser klar

Har du en terrasse med terrassefliser, vil fliserne på et tidspunkt blive mørke og kedelige. Men med hjælp fra knofedt kan du gøre dem rene igen. Du skal blot bruge en kost og vand til dette. Du kan også anvende en højtryksrenser eller en fliserenser til formålet.

Er der store problemer med alger på fliserne, bør du strø sand ud over dem. Efterfølgende skal du skrubbe fladen ren ved brug af en hård kost. Til sidst kan du sprøjte med en miljøgodkendt algespray.

Du bør ydermere fjerne ukrudt, da det gør din terrasse langt pænere. Sidst men ikke mindst skal du sørge for, at fugerne er fyldt med sand. Det gør det sværere for ukrudt at komme til.