Giv ilt til køkkenhaven og bliv forårsklar

Foråret er så småt over os, hvilket betyder at en ny havesæson starter. Det er derfor vigtigt at komme godt fra start, med forberedelse af din have, så den er klar til foråret og sommerens vejr. Mulighederne er mange i din have, så overvej hvad dit mål med din have er, så du kan få fokuseret din have indsats således, at du kan nyde din have som du vil have den.

Hvis du arbejder med en køkkenhave, så er det vigtigt at forberede jorden, så din køkkenhave kan spire og gro med rette. En måde at gøre din køkkenhave klar er ved brug af en havefræser, som kan gøre din jord klar til brug.

Inde på lej en fræser til haven kan du leje forskellige modeller af havefræsere. Dette er en god mulighed, så du ikke behøver at skulle ud og købe en havefræser, hvis du blot skal bruge den til din køkkenhave. Du kan også læse med her, hvor du bliver introduceret til brug af havefræser, ilt til din køkkenhave og udlejning af havefræser.

Ilt til køkkenhaven udgør fundamentet for din køkkenhave

For at klargøre jorden i din køkkenhave til en ny sæson er det essentielt, at du får iltet din jord så dine afgrøder og planter får nok ilt til at gro. Når du bruger en havefræser, så får du vendt de øverste jordlag i din køkkenhave, således at gamle rødder bliver fræset mindre og kan bruges som naturligt gødning. Samtidig får du også iltet jorden, således at dine afgrøder kan anvende denne ilt til at gro.

Når du vil fræse din køkkenhave skal du sørge for at gøre det, når jorden er klar. Det vil sige det skal ikke være mens jorden stadig er frossen, men når den er blødt lidt op i starten af foråret. Dermed får du de fleste næringsstoffer fra jorden, som blot vil styrke dine planter.

Lej en havefræser og gør livet nemmere for dig selv

En havefræser er en større investering, som for mange kan virke uoverskuelig, både prismæssigt og formålsmæssigt. Det er nemlig ikke ofte, du står og skal bruge en havefræser, med mindre du har større haveprojekter planlagt, og derfor kan det oftest ikke betale sig at købe en havefræser.

I stedet kan du derfor vælge at leje en havefræser hos RHP udlejning, hvor du enten kan vælge en lille eller en stor havefræser, afhængigt af din køkkenhaves størrelse. Dette er en billig og nem løsning for dig, da prisen ligger mellem 350 og 650 kroner for udlejning, hvor du kan leje den i det antal dage, som passer dig.