Tips til valg af pillefyr til din bolig

Overvejer du at investere i et pillefyr til din bolig? Det er en rigtig god idé, da det er en god måde at få opvarmet din bolig på. Træpiller er nemlig både et miljørigtigt og billigt valg. Med et pillefyr opnår du altså en større besparelse, når du fyrer med eksempelvis løse træpiller, end hvis du har et oliefyr som din varmekilde.

Men inden du kaster dig ud i at bestille et pillefyr, er der flere funktioner, du skal være opmærksom på. Hvilke funktioner drejer det sig om? Det kan du læse mere om her.

Kig grundigt på pillefyrets funktioner

Det kan være meget forskelligt, hvilke funktioner et pillefyr kommer med. Derfor bør du altid kigge grundigt på, hvilke funktioner de forskellige pillefyr har. Et pillefyr kan eksempelvis være forsynet med følgende praktiske funktioner:

  • En brugervenlig betjening
  • Automatisk tænding
  • Røgsuger (indbygget)
  • Rensning af brænder (automatisk)

Har et pillefyr ovenstående funktioner, er det en rigtig god start. Ikke nok med at du bør tjekke, hvilke funktioner et pillefyr har, bør du også undersøge energimærkningen. 

Fordele ved de praktiske funktioner

Med en brugervenlig betjening skal du ikke bruge timevis på at finde ud af, hvordan pillefyret fungerer. Den automatiske tænding er ligeledes yderst praktisk. Takket være denne funktion sikrer du, at dit fyr kun anvender træpiller, når der er brug for det. Du sparer altså penge ved hjælp af denne funktion. 

En indbygget røgsuger og automatisk rensning af brænderen gør, at du skal bruge mindre tid på vedligeholdelse, samt at du får et bedre indeklima.