Sådan skiller du din indretning ud fra mængden

Den herskede indretningsstil i de nordiske lande er den minimalistiske, farveløse indretning, hvor møbler er sorte, hvide og grå – og alle indretningsgenstande er det samme. Det kan hurtigt blive kedeligt – især i opholdsrum, som f.eks. stuen. Vi har derfor her samlet nogle gode tips til, hvordan du kan indrette et hjem, der er lidt ud over det sædvanlige og skiller sig ud fra mængden.

Indret med farver

En indretning uden farver er en kedelig indretning. Du skal derfor ikke være bange for at inddrage smukke farver i din indretning. Pas dog på med at blande for mange forskellige farver. Du kan med fordel vælge en specifik farvepalette og inddrage den på forskellige måder. Du kan f.eks. få et malerfirma til at male væggene i en bestemt farve, inddrage møbler med elementer i den farve eller endda helt i den farve samt inddrage andre indretningselementer i den farve, f.eks. puder, tæpper, billedrammer, plakater og lignende. En ny farve kan give et rum et frisk pust – og det kan faktisk give dig et rum, som du elsker endnu mere end du allerede gør.

Inddrag antikviteter

Der er ingen grund til at indrette udelukkende med møbler fra IKEA og Jysk – for det gør alle andre nemlig også. Heldigvis er der meget, man kan gøre for at skille sin indretning lidt ud fra mængden – og en af de mest populære metoder lige for tiden er at inddrage antikviteter. Vi er vilde med antikke møbler – primært fordi de er ”unikke” og noget, som ikke alle andre også ejer, men også fordi vi i dag har mere fokus på genbrug og bæredygtighed. Antikke møbler kan inddrages i mange forskellige rum. Du kan f.eks. vælge forskellige antikke spisebordsstole til spisestuen, antikke klædeskabe til soveværelset eller antikke vitrineskabe til køkkenet. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Vælg skræddersyede løsninger

Der er ingen grund til at vælge møbler ud fra, hvad der plads til. Det kan nemlig i mange tilfælde begrænse ens valg rigtig meget – især hvis man bor i et hjem med f.eks. skråvægge eller blot små opholdsrum. Det er ikke sikkert, at man kan finde en løsning, som er tilfredsstillende, men blot en løsning, som er den bedste af de valgmuligheder, man har. Hvis man bor anderledes, kan det derfor være en rigtig god idé at lave skræddersyede løsninger, så man får mest muligt ud af rummene. Man kan f.eks. få skræddersyet et klædeskab til soveværelset eller en garderobe til gangen – eller få bygget et spisebord ud fra den plads, man har til rådighed.