Sådan skaber du et godt sovemiljø

Søvn er altafgørende for dit helbred – både det fysiske og mentale. Derfor er det vigtigt, at dit søvnunderlag passer godt til dig, så du kan få den bedste søvn – hver nat. I denne guide får du tips og tricks til at skabe et godt sovemiljø. Når du investerer i bedre søvn, investerer du nemlig også i bedre livskvalitet.

Hovedpuden

Det er vigtigt, at du sover med hovedpuder, som giver god støtte til din nakke. Når du sover om natten, er det vigtigt, at rygsøjlen bliver holdt så lige som muligt. Hvis din nakke er skæv i løbet af natten, bliver der lagt en masse pres på rygsøjlen, hvilket over en hel nat kan udvikle sig til rygsmerter. Derfor bør du vælge en pude, som hverken er for høj eller for lav. Hvis du har allergier, kan du med fordel lede efter hovedpuder lavet i allergivenlige materialer.

Dynen

Hvis du ofte døjer med nattesved, kan forklaringen være, at du simpelthen har det for varmt om natten. I det tilfælde kan du med fordel skifte til en sommerdyne. Den er tyndere end en almindelig dyne og gør det nemmere for kroppen at holde sig kølig om natten. Hvis du til gengæld fryser, bør du selvfølgelig sove med en tykkere dyne eller sove iført en t-shirt.

Sengen

Sengen er naturligvis altafgørende for din søvn, da det er det primære komfortunderlag, når du skal finde nattero. Derfor bør du finde en seng som passer perfekt til dine behov. Mange senge har indbyggede komfortzoner, som giver individuel støtte til din krops trykpunkter, så du får den bedste søvn. Derudover kan du overveje en seng med elevation, hvis du har særlige komfortbehov. Hvis du f.eks. døjer med kroniske rygsmerter, kan en elevationsseng hjælpe med at give den rette støtte i løbet af natten, så du vågner frisk og veludhvilet op.