Sådan får du mere opbevaringsplads i køkkenet

Du kender det sikkert selv – der er simpelthen ikke plads i køkkenet til alle de maskiner og redskaber, man har brug for. Køkkenskabene er proppet med alt muligt, men der er simpelthen bare ikke plads til alt. Vi kommer derfor her med vores bedste tips til, hvordan du kan få mere opbevaringsplads i køkkenet.

Brug et vitrineskabe

Vitrineskabe er ikke særlig udbredt i de danske køkkener, men det betyder absolut ikke, at det ikke passer godt ind i køkkenet. Et vitrineskab tilbyder masser af opbevaringsplads, både gemt væk og vist frem. Det er derfor den ideelle opbevaringsmulighed, da du både kan opbevare bl.a. glas og andre ting, du egentlig gerne vil vise frem og samtidig har du mulighed for at gemme andet, som f.eks. diverse maskiner, pander og gryder væk nederst. Du kan her vælge et pænt vitrineskab, der passer ind i din øvrige indretning, alt fra moderne til antikke vitrineskabe.

Tilføj nye overflader

Hvis du ikke har det store bord- eller skabsplads at gøre godt med, kan du tilføje flere overflader i køkkenet på andre måder, bl.a. med en rullende vogn, en vægstige eller endda et konsolbord. Det er møbler, som ikke fylder det store, men som faktisk bidrager med rigtig meget ekstra plads, når der bare ikke er plads andre steder. Her kan du opbevare alt fra kodebøger til krydderier og andre ingredienser og endda fade, pander eller lignende.

Brug kroge og knager

Hvis du mangler skab- og skuffeplads, så kan kroge gøre dit liv en del lettere. Ophæng med kroge er en fantastisk måde at få plads til både stort og småt, alt fra pander og gryder til grydeskeer og si. Det kan naturligvis også bruges til at hænge bl.a. håndklæder eller viskestykker, så de kan tørre imellem brug – eller blomster og andre planter, hvis du gerne vil have lidt grønt ind i køkkenet. Vi kan også anbefale at investere i en knivskinne til alle de skarpe knive. Det er også meget bedre for dine knive end en knivblok eller blot skuffen.

Smid ud

Vi har alle sammen en masse køkkenredskaber, som vi aldrig bruger. Det kan derfor være en god idé at rydde op i det, du har. Du vil hurtigt finde nogle ting, som du sikkert ikke engang kan huske at du overhovedet ejer – og så vil du sikkert kunne finde en masse, som du sagtens kan skille dig af med. Mange ejer bl.a. pander til specifikke formål, som de enten aldrig eller meget sjældent bruger, f.eks. pandekagepander. Pandekager kan sagtens laves i almindelige pander, så tænk dig lige om en ekstra gang, inden du udnævner den som et uundværligt værktøj.