Sådan indretter du dit hjem med danske designklassikere

For rigtig mange danskere er det vigtigt, at have et hjem, som er indrettet med klasse og stil. Ligesom hjemmet og boligindretningen også helst skal afspejle smag og personlighed hos de mennesker, der bor der. Smag og behag er selvfølgelig forskellig, og de fleste har deres egne særlige præferencer i forhold til stilen i boligindretningen. Der findes mange forskellige indretningsstilarter, som for eksempel boheme, retro, vintage og nordisk. Den mest fremherskende stil i Danmark er nok den nordiske stil. Dels er dansk design en indretningsstil, som afspejler danskerne og dansk kultur rigtig godt. Og så er vi  i Danmark også så utroligt privilegerede, at have en  tradition for dansk stilrent og tidløs design. Du kan  finde et stort udvalg af danske designmøbler i mange møbelbutikker, som for eksempel hos jacobsen plus, en møbelkæde i det jyske, som har et velassorteret udvalg af møbler til danske hjem.

 

Hvordan indretter man i nordisk stil?

Den nordiske stil, som er den indretningsstil, mange danskere hælder til, er kendetegnet ved mange forskellige ting. Den er typisk enkel og rustik med træ og naturmaterialer, som leder tankerne hen på den skandinaviske natur. De materialer, der typisk anvendes er træ og læder, ligesom farverne er holdt i hvidt eller i den lyse farveskala. Hvis du vil indrette med denne stil, så skal du derfor ikke kaste en masse pangfarver ind i din indretning, men holde indretningen i de lyse toner. Herudover bør du vælge møbler og design, som er tidløst, stilrent og minimalistisk med et indspark af et lille udvalg af nogle af de store danske designklassikere, som du holder særligt meget af. Hvis du overlæsser dit hjem med de danske designklassikere, bliver det smagløst, og det enkle og minimalistiske går tabt.

 

Hvilke designklassikere skal man vælge?

Hvilke designklassikere du skal vælge i din indretning, når du går efter den nordiske stil er egentlig ret underordnet. Og som sagt behøver du ikke en masse designmøbler for at ramme den nordiske stil. Har du en præference for en bestemt designer eller et bestemt møbel, som for eksempel Arne Jacobsens Ægget, så vælg stolen i den farve, som du foretrækker, og byg din indretning op herfra. Er det for eksempel den lyseblå udgave, som du godt kan lide Ægget i,så vælg dine boligaccessories herefter. Køb nogle sofapuder, som matcher den blå farve, find noget keramik og nogle abstrakte malerier eller plakater, hvor farven også indgår. Og så er du ved at være der. Det er slet ikke så svært, når bare man tænker i minimalistiske, stilrene og tidløse baner.