Lav dit eget drømmehus

At have et hus man elsker at være i er et mål for mange mennesker. Der er dog også meget charme i at kunne sige man selv har været med til at bygge sit eget hus. Derefter kan man enten lade sit hus gå videre til ens børn, eller man kan sælge det for en god pris.

Fordele ved at bygge selv

Fordelen ved selv at bygge sit hus er at man har meget mere kontrol over hvordan det skal se ud. Man kan helt selv bestemme hvordan man gerne vil have det og sørge for at alle detaljer bliver perfekte. Med andre ord kan man gå ud og købe sin grund og sige den berømte sætning “Her vil jeg bygge paradis”. Tag ud og se på nogle udstillingshuse og blive klogere på muligheder og priser.

Det er også en kæmpe fordel at man kan lave det som et projekt med mange andre og på den måde slippe for at håndværkerne hele tiden skal have kontakt med dig. Fordelen ved at have håndværkere er dog at de højst sandsynligt har noget mere erfaring inden for nybyggeri. Det kan være de har bygget mange huse og har gjort det i mange år. De kan hjælpe dig med at finde ud af hvad der skal bygges og hvordan det skal gøres.

Det kan også være der skal laves en kombination, hvor man selv hjælper håndværkerne. Dette skal dog lige aftales med håndværkerne inden, da det ikke er alle håndværkere der vil være med til dette.

Ulemper ved at bygge selv

Ulempen ved selv at bygge sit hus er at det kommer til at tage meget lang tid. Det kommer også til at kræve meget planlægning og at man gider sætte sig ind i det store projekt. Hvis man derimod syntes at det er sjovt at bygge og godt kan overskue store ting, så er det ikke det store problem.

En ulempe ved at have håndværkere er at de koster ret meget og at de gerne vil gøre mange af tingene selv. Man har derfor ikke den store indflydelse på tingene. Hvis man derimod gerne vil bygge sit eget hus kan man kigge på nogle udstillingshuse og sige til håndværkerne at det er sådan man gerne vil have det.

Med dette skal det være tænk igennem sådan man ikke fortryder noget undervejs.