Har du kreativitet nok i hverdagen?

Kreativitet er ofte forbundet med børn og excentriske mænd i gule solbriller. Men kreativitet er en evne som vi alle besidder dybt i os. Mange af os har formentlig glemt den fra barndommens tid, men den ligger derinde, hvis du bare leder dybt nok.

 

Det er ikke bare sjovt at være kreativ, det er også vigtigt. Kreativitet er som balsam for sjælen. Når du går og er stresset over ting i din hverdag, kan det være afstressende at fordybe dig akvaralmaling eller et stykke prosa, du er i gang med at skrive.

 

Det tvinger dig nemlig til at fordybe dig hundrede procent i det.

 

Indret et krearum

Det kan fylde lidt, når du først folder dig ud med pensler og strikketøj. Har du pladsen til det, bør du derfor indrette dig et krearum, hvor du kan få lov til at lege vildt. Her er det vigtigt, at du har en ordentlig skrivebordslampe, så du kan se, hvad du laver.

 

Krearummet har noget helligt over sig. Det er en legeplads, du kan træde ind i, når hverdagens bølger skyller over dig.

 

Sociale medier

Overvej at starte en instagram, hvor du kan lægger billeder op af dine bedste projekter. På den måde kan du også få endeligt bekræftet, om du virkelig har fat i den lange ende. Kan du finde ud af at svinge penslen, som Lucky Luke svinger sin seksløber?

 

Her kan du møde venner eller fremmede, der bliver blæst bagover af din indre kunstner. Hvis du er modig nok, kan du også bruge din profil som platform til at modtage ærlig feedback. Der er måder, hvorpå det kan gøres anonymt, men det hjælper.

 

Instagram kan også være den dør, du skal åbne for selv at blive inspireret af andre med samme interesse som dig.