Guide: WPC eller varmehandlet træ til din nye terrasse?

Søger du ny terrasse, og er du kørt træt i flisers til tider ubarmhjertigt hårde overflade? Så lyder det til, at du skulle give andre terrasser en chance. Her har du i dag flere muligheder ved valg af materiale. WPC vs. træ er et godt sted at starte, så du tidligt bliver afklaret med, om du værdsætter et kompositmateriales egenskaber frem for fx sorter af varmebehandlet træ.

Inspiration hos Wimex

Hos Wimex kan du blive inspireret, både hvad gælder terrasser og hegn. Her kan du også se, hvad du har at vælge fra, når det gælder WPC-materialer. Kompositbrædder sprækker ikke, trækker ikke skruehoveder op og kræver ikke en masse vedligehold i form af oliering. Hvis det at have et naturligt underlag udendørs ikke er særlig vigtigt for dig, er WPC værd at overveje.

Hvorfor vælge varmehandlet træ?

Varmebehandlet træ, der er et godt alternativ til WPC, har sine forcer ved at holde alger væk, tåle råd og fugtskader samt at kunne klare sig længe uden pleje. I øvrigt bliver brædder lavet af varmebehandlet træ flot patineret med tiden. Alt dette takket være varmebehandlingens indflydelse på, at ingen fugt er at finde i træet, og at alle bræddernes træceller definitivt dør.

Undgå montagefejl

Lægger du dig fast på træ, kan du overveje sibirisk lærk, der har en vidunderligt lys, men dog varieret overflade. Vigtigt er dog, at du uanset trætype iagttager råd mod montagefejl. Du skal bl.a. altid bruge en større strøafstand end anvist og skabe et fald i længderetning for at værne mod dannelse af fugt. Fixer i øvrigt brædderne med en velplaceret skråskrue i midten.

Mod på ny terrasse?

Hvis du har mod på at få ny terrasse, er det ikke sværere end at vælge materiale, være obs på montering og spørge, hvis du er i tvivl. Undersøg tilbud på fx træterrasser online allerede nu.