Indretningsstil: Boheme

Der findes mange forskellige indretningsstile, som giver fuldstændig forskellige udtryk i hjemmet. Det giver nemlig et meget anerledes udtryk i stuen, hvis du indretter efter Industrielt, end hvis du indretter efter Fransk Landstil. Har du svært ved at vælge en indretningsstil, som du godt kan lide, kan du altid tage udgangspunkt i, hvilke møbler du godt kan lide. Dette kan nemlig have en rigtig stor indflydelse på din indretningsstil. Dernæst kan du kigge på, hvilket udtryk du synes er fedt.

Denne artikel vil komme med en beskrivelse af boheme indretningsstilen, så du får en ide om, hvordan denne indretningsstil ser ud og hvilket udtryk det giver i et rum.

Boheme indretningsstilen kendestegnes ved den mere avant-garde stil med masser af farver og mønstre. Stilen bliver ofte brugt gennem en blanding af marokkanske eller asiatiske elementer samt et gennemtænkt ”rod”.

Denne stil blander ofte forskellige materialer i boligindretningen; træ, tekstiler, læder og metal. Det er ikke for sjov, at man kategoriserer boheme med gennemtænkt rod – mere er nemlig altid bedre end mindre i denne stil. Det betyder også, at materialerne sagtens kan kombineres, så der bliver et større miks af materialer.

Det gennemtænkte rod ses også i denne stil, fordi den ofte forbindes med mange ting i indretningen. Der er ofte mange nipsting rundt omkring, som giver endnu mere liv til indretningen. Det er altså bare en stil, der skriger liv og eventyr.

Farver i boheme indretningsstilen er typisk røde og lilla nuancer. Disse kan introduceres i de store møbler, men kan også med fordel bare bruges gennem puder, tæpper og pynteting. Derudover er spraglet design og forskellige mønstre gennemgående i denne indretningsstil. Er man ikke til de ekstreme farver i sit hjem, kan man med fordel vælge mere neutrale eller nedtonede farver, som kombineres på kryds og tværs, samt kombinere forskellige mønstre og design. Det kan for mange hurtigt blive for meget med de kraftige farver, så man kan sagtens nedtone disse og stadig få lige så meget liv og eventyr i indretningen, som egentlig er det, denne indretningsstil handler om.