Indretningsguide: babyværelset

Er du ved at gøre huset klar til at få den lille nye hjem fra fødslen? Det er en rigtig god idé at forberede så mange praktiske ting som muligt, inden babyen kommer. Babyens værelse er et godt sted at starte. Læs med i denne guide til, hvordan du skaber det perfekte værelse til babyen.

En blød velkomst

Et babyværelse skal gerne være hyggeligt, varmt og indbydende. Lad os starte fra bunden. Det er forskelligt, hvilken slags gulv man foretrækker, når man skal lave babyens værelse. Mange foretrækker gulvtæppe, som klart er blødest for babyen at kravle, ligge og lege på. Nogen vælger i stedet trægulv, som kan være lettere at rengøre end tæppet, så der er flere gode muligheder. Væggene skal også males på ny, og det kan anbefales at gøre i rigtig god tid inden babyen kommer, så man kan nå at lufte ud nok gange til, at den friske maling ikke hænger i luften, når babyen skal sove derinde. Find gerne maling i lyse varmtonede farver og gå gerne efter svanemærket, når du køber maling. Maling fra Jotun er et godt eksempel på en maling, der både har stort udvalg af farver, og som kan findes med svanemærke. Når gulv og vægge er på plads, kan du begynde at indrette med nødvendige møbler såsom krybbe, puslebord og skab eller kommode til opbevaring af tøj og stofbleer.

Sjov og leg

Babyværelset skal også gerne være stimulerende for den lille at opholde sig i. Man skal helst ikke være bange for at bruge farver, når man indretter et værelse til de allermindste. Farver og sjove former er nemlig meget stimulerende for babyen. Det kan du tilføje med en uro over krybben, billeder på væggene og det udvalg af legetøj, du har til at ligge inde på værelset. Giv rigelig plads til leg og læring på babyens værelse.