Fifs til flot og funktionel udendørsbelysning

Hvem siger, at det hele behøver være mørkt efter solnedgang? Med de rette udendørslamper kan du stadig nyde dine udendørsarealer, selvom det er efter mørkets frembrud. Dette er især relevant nu, hvor sommeren er kommet og byder på lune sommernætter.

Det er vigtigt at vide, at der findes forskellige slags udendørsbelysning med hver deres formål. Stemningsbelysning sørger for at skabe en overordnet tone og belyser derfor et større areal op, men lyset er ikke intenst. Opgavebelysning er det modsatte. Her er lyset intenst og fokuseres på et specifikt område, så man nemt kan se, hvad der foregår. Endelig er der accentbelysning. Denne slags belysning handler om at fremhæve objekter med en spotlight-effekt.

Nu ved du lidt generelt om udendørsbelysning. Læs videre for at lære mere om, hvordan du kan give dine udendørsarealer et friskt pust med lamper.

1. Skab et hyggeligt udendørsareal til underholdning

En fordel ved udendørsbelysning er, at det giver dig mulighed for at tilbringe mere tid i haven eller terrassen, når solen er gået ned. På den måde kan du tilbringe tid sammen med venner og familie i haven og hygge jer uden at skulle tænke over at skynde jer ind, når det bliver mørkt.

Vil du gerne belyse dit udendørsareal, så det er hyggeligt og indbydende, er det stemningsbelysning, du skal bruge. Således kan du bestemme stemningen, så den matcher den stil, du går efter. Her kan du eksempelvis vælge at placere lamper med blødt lys rundt omkring terrassen eller langs væggen.

2. Fremhæv din have

Udendørsbelysning fungerer også fremragende til at vise din have frem. På den måde kan du nyde synet af din have, selv når du er indenfor. Her er accentbelysning et godt valg, fordi det giver et mere intenst lys, så man kan se detaljerne i din have.

Fine steder at anvende accentbelysning inkluderer blandt andet blomsterbede, havedam, statuer og lignende. Der er masser af valgmuligheder, og det er helt op til dig, hvad du gerne vil fremhæve ved dit udendørsareal.

3. Sørg for sikkerheden

Når det bliver mørkt, er det selvfølgelig sværere at se, hvad der foregår. Her kan udendørslamper hjælpe dig rigtigt meget. I mange hjem bliver der placeret lamper ved indgangen af hjemmet og garagen, så man let kan se, hvor man skal gå hen. Det giver også mulighed for nemt at se, hvem der nærmer sig din bolig. Til at gøre dette bør du vælge opgavebelysning, fordi lyset er intenst, så du kan se godt omkring dig.