Almindelige årsager til stop i afløbet

Stop i afløbet kan hurtigt føre til et stort problem og en dyr udgift i boligbudgettet. Ingen kan lide uventede omkostninger, så det kan betale sig at være omhyggelig med, hvordan man passer på afløbene derhjemme, og hvad man putter ned i dem osv. Ved tilfælde af stop i afløbet, så får du måske brug af en akut VVS’er eller akut vandskadeservice, som I led af en oversvømmelse, efter et tilstoppet afløb.

Sådan passer du godt på dit afløb, så du kan undgå stop;

Madrester – Lader du gamle madrester løbe ned fra tallerkenen direkte ned i afløbet, før du sætter tallerkenen i opvaskemaskinen? Det kan ikke betale sig. Madrester er en af ​​de største årsager til, at der kommer tilstopninger i rørene.

Fedt er hård for kloakkerne – Fedt er et af de mest almindelige problemer, som gør, at husstande får stop i et afløb. Andre fedtstoffer, såsom fedt tilovers fra stegning af mad eller kokosfedt, kan også forårsage blokeringer i afløbet. Det kan ikke betale sig at hælde nogen form for fedt ned i køkkenvasken.

Hår – Hår er normalt den mest almindelige årsag til, at der kommer stop i afløbet på badeværelset. Det kan derfor betale sig at rense gulvafløbet med jævne mellemrum, så det ikke når at stoppe til.

Sand og sten – Små sten, sand og grus, er også en almindelige årsag til stop i vores afløb. Sandet der løsner sig fra børnenes skor og kæledyrenes pels, efter de har været ude og leget, kan det godt betale sig at støvsuge og ryste alt af før skyller det ned gruset i afløbet.

Har du allerede fået stop i afløbet?

Er du blevet ramt af et stop i afløbet, og du ikke selv kan få styr på problemet, så er det tid at tilkalde hjælp fra fagfolk. En autoriseret VVS’er kan som regel få et løst problemet med stop i afløbet. Husk at det er vigtigt at du bruger dig af autoriseret fagfolk, ellers risikerer du at din forsikring ikke dækker, så som den burde gøre, ved f.eks vandskade eller stop i afløbet.