Vælg den rigtige havestol

Det at finde de rette havemøbler kan være en svær opgave. Det er nemlig et stort marked og der findes havestole i alle afskygninger. Herunder får du nogle gode tips til hvorledes du kan finde den rette havestol – uanset om du har en stor terrasse eller blot en lille altan til rådighed.

  • Hvor meget skal havestolen fylde? Hvis du vil have ekstra støtte til din ryg, så kan du vælge en med en høj ryg. På denne måde er du også bedre sikret mod kulde og blæst.

  • Overvej materialet. Skal det være plastik, rattan eller metal? Nogle af materialerne står bedre imod al slags vejr. Så hvis det er nogle havemøbler, som skal stå ude året rundt – så vælg noget materiale, som er slidstærkt.

  • Hvis du kun har lidt plads at gøre godt med, så overvej en stabelstol. På denne måde kan du udnytte pladsen bedst muligt, og stable nogle af stolene, når du ikke bruger dem.

  • Husk noget blødt at sidde på. Vælg nogle gode hynder og hav nogle tæpper klar, så du kan sidde ude på altanen eller terrassen i timevis.

Husk vedligeholdelsen

I og med at det er et udendørsmøbel kræver havestole også lidt ekstra vedligeholdelse. Men hvor meget tid er du villig til at ofre på dette? Havestole i træ kræver mere vedligeholdelse end de øvrige materialer. Du kan med fordel stille dem indenfor eller ned i kælderen, når det hårde vejr melder sin ankomst. Har du ikke meget plads, så kan du i stedet købe et overtræk til dem, så de fortsat kan stå udenfor.

Vælger du derimod en havestol i metal kræver det også en smule vedligeholdelse. Her er det en overfladebehandling som skal til. På denne måde kan de stå udenfor i regnvejr uden at ruste. Havestole i plast er det, som kræver ultimativ mindst vedligeholdelse.