Lige købt bolig? Sådan får du en god start på livet som boligejer!

Hvis du står og netop har overtaget nøglerne til drømmeboligen (eller en hvilken som helst anden bolig for den sags skyld) kan det være en smule overvældende at skulle forholde sig til at alle de ting og sager, som følger med flytning og indretning.

Selvfølgelig fylder glæden og begejstringen over alle de muligheder og oplevelser, man kommer til at få i og omkring det nye hus, nok en del. Denne begejstring kan du lige så godt få til at fortsætte ind i livet som boligejer – det vil i hvert fald være ærgerligt at lade begejstringen drukne i praktiske bekymringer og betænkeligheder!

Det hele behøver ikke at være perfekt – og slet ikke i starten

For det første kan det være en god idé at sænke forventningerne til det første stykke tid i boligen. Når du overtager en helt tom, eller næsten tom bolig, kan det ikke med rimelighed forventes, at alt sidder præcist i skabet, eller at skabet overhovedet står præcist det rigtige sted. Det er helt i orden, at du bruger noget tid på at mærke rummene, og at det hele er en smule ufærdigt. Med tiden kan boligen så nærme sig din ideelle indretning.

Men uanset hvad, skal du have flyttet møbler, lamper og alt muligt andet. Hvis ikke du har nogle bekendte i nærheden, som står klar med en varevogn eller en meget stor bil med en meget stor trailer, vil det give rigtigt god mening at undersøge muligheder for flyttefirma. At få flyttefolk til at klare en stor del af slæbet kan i hvert fald fjerne en del af bøvlet, så du kan fokusere på de sjovere ting.

Få et godt forhold til naboerne

Et godt naboskab er utroligt givende, og her kan en snak over hækken og evt. en lille gave gøre underværker.